www.SAMURAJ-cz.com 

20.04.2024 Marcela Translate to English by Google     VÍTEJTE V MÉM SVĚTĚ

Články

Co mají společného web, karate a počítače

Sobota, 18.02.2006 19:17 | Samuraj - Petr Bouška |
O čem je vlastně tento web nebo lépe o čem by měl být? Proč jsem jej vytvořil a co zde naleznete nebo naopak budete marně hledat? Na tyto otázky odpovídá tento krátký článek.

Na vysoké škole jsem studoval systémové programování a někdy na konci studia jsem se začal věnovat programování pro web (nikoliv ve škole, tam se takové věci neprobírají). Je to oblast s širokým použitím a myslím že i do budoucnosti se bude stále rozvíjet. Podle mne se obecně nejedná o žádné složité programování, ale člověk vidí výsledky a já mám potěšení z této práce.

Když píšu kód pro web, tak se snažím dodržovat moderní metody návrhu, jako oddělení vzhledu pomocí CSS (stejně tak layout pomocí CSS), dodržení validního kódu a využívání různých moderních metod (jako RSS a SEO). Mám ovšem svoje názory a dělám pouze to, co já osobně považuji za správné a přínosné. Když se člověk snaží vytvořit pěknou stránku, tak narazí na množství problému (aby to fungovalo v Internet Exploreru, jak něco udělat čistě v CSS). Jelikož se této problematice věnuji již pár let, tak se mi podařilo vyřešit různé problémy a rád bych se o svoje zkušenosti podělil s ostatními, aby nemuseli trávit hodiny odhalováním nějakého problému.

V období, kdy skončila v Čechách éra komunismu, jsem viděl několik asijských filmů, které mne naprosto okouzlily (jako Mstitel s píšťalou nebo Shogunovi ninjove). Proto jsem se odhodlal a jako neduživý mladík se přihlásil na karate. Myslím, že to bylo pro mne to pravé, protože jsem u něj vydržel dodnes. Během těch více než patnácti let jsem vyzkoušel i řadu dalších bojových umění, ale věrný jsem zůstal karate. Sice již dnes netrénuji tak často jako v době, kdy jsem studoval a na většině mých tréninků působím jako trenér, ale pořád mě toto budo přináší radost a potěšení. A i v karate jsem, myslím, získal řadu zkušeností a vědomostí (například i ze zen buddhismu nebo japonské historie), o které bych se rád podělil.

Když mě bylo asi 10 let, tak můj otec koupil "gumáka" - počítač Sinclair ZX Spectrum, a tím můj život naprosto spojil s počítači. Počítače pro mne byli zábavou, zdrojem poučení a dnes i mou prací. Myslím, že v žádné oblasti výpočetní techniky nejsem nejlepší, ale mám široký přehled z mnoha oblastí. Vystudoval jsem programování a doma dělám weby (částečně je to i má pracovní náplň). Při vysoké škole jsem si vydělával prodejem a servisem počítačů a hlavně správou menších sítí. Když jsem dostudoval, tak jsem sháněl práci programátora, ale dopadlo to tak, že pracuji jako IT System Administrator. Pracuji ve firmě zabývající se vývojem softwaru a mám ve správě více jak 80 serverů, takže musím využívat pokročilé techniky administrace. I v této oblasti jsem získal řadu zkušeností a připadá mi líto nechávat si je pro sebe.

Takže odpověď na otázku "Co mají společného web, karate a počítač?". Všechno jsou to moje koníčky, které mám rád a chci se podělit o svoje zkušenosti z nich. Skoro bych zapomněl na svůj další koníček, kterým je cestování. Strašně rád poznávám jiné země a nejvíce lidi z jiných zemí. Proto i zde budu uvádět různé zajímavé obrázky z mých cest.

Nechtěl bych, aby se tento web stal místem, kam budu vylévat své myšlenky, názory, stížnosti a komentáře, jako velká řada blogů na webu. Naopak bych chtěl uvádět články, v kterých naleznete postupy a rady na řešení různých problémů spolu s mými praktickými zkušenostmi. Doufám, že své plány dodržím a hlavně vydržím pravidelně aktualizovat obsah. Stejně tak doufám, že se najde řada lidí, kteří shledají tento web zajímavým a přínosným a budou jej pravidelně navštěvovat.

zobrazeno: 52540krát | Komentáře [13]

Autor:

Pokud se chcete vyjádřit k tomuto článku, využijte komentáře níže.

Komentáře

  1. [1] nikdo22

    nevim kde najít konponenty počítače:-(:-(:-(:-(

    Úterý, 18.04.2006 12:17 | odpovědět
  2. [2] kropi

    Ahoj mam dotas nemas film mstitel s pistalou rad bych ho vlasnil byl to muj nejoblibenejsi fil v mladi pokud ano nebo vys kde ho koupit ozvi se na rada.kropi@seznam.cz dekuji predem

    Pondělí, 26.06.2006 11:30 | odpovědět
  3. [3] Samuraj

    odpověď na [2]kropi: Bohužel nemám. Také jsem se snažil tento film někde nalézt, ale marně.

    Pondělí, 26.06.2006 14:46 | odpovědět
  4. [4] dave

    mam ten film a a muzes ho mit na cd jako div x ,ale prodavam ho za 200,- je fakt megga jestli ho chces,tak napis na sean-combs@seznam.cz

    Úterý, 11.07.2006 04:34 | odpovědět
  5. [5] michal zobec

    odpověď na [4]dave: a ty na něj máš práva? nebo k němu dáváš ještě originál na DVD?

    Čtvrtek, 10.05.2007 12:29 | odpovědět
  6. [6] Petr

    Zdravim ,

    nasel jsem tady par informaci ve velice prehledne podobe (CIDR notace ale i jine), ktere mi pomohli pochopit danou tematiku ve velice kratkem case.Protoze pocitace jsou taky mym konickem a navic jsem se pustil do studia hodne mi pomahaji vysvetleni "polopate" ktere uz nekdo prolouskal a ne jenom anglicke clanky z knizek ktere nekdy samotni anglicky mluvici maji problem pochopit.Preji ti vse dobre , at tvuj web pomaha vsem kteri o to stoji.

    Čtvrtek, 08.11.2007 00:33 | odpovědět
  7. [7] Leo

    Taky jsem začínal na ZX Spectru 64, ale českej ze Skalice ;-) Přesně si pamatuju ten první okamžik, kdy jsme to s taťkou připojili k TV a naskočil ten "L" kurzor a zablikalo to. Hned jsem věděl, že počítače jsou můj život :-) Bylo to ve čtvrté třídě a dodnes dělám ajťáka. Škoda že si nemám o těchto starých dobrých časech s kým povídat :-( Dnešní generace prostě nemají šajnu, když se třeba nahrávala z pásky nějaká hra 5 minut a pak to zablikalo a konec reset hadr. Dodnes to považuju za určitý rituál. A ty zvuky :-)

    Jinak dobrej web. Jen tak dál a karate zdar ...

    Pondělí, 28.06.2010 13:02 | odpovědět
  8. [8] BB

    Informace na tomto webu jsou ve velmi srozumitelne podobe. Dekuji, mnohokrat mi pomohly pri studiu. SW, karate a cestovani mam tez v oblibe. Fandim Ti ...

    Sobota, 12.01.2013 15:48 | odpovědět
  9. [9] Jakub

    Jen tak dál, je to perfektni web se spoustou pro mne dulezitych informaci.

    Úterý, 03.12.2013 12:25 | odpovědět
  10. [10] fruti

    Mstitel s píšťalou je na youtube ;-)

    Středa, 12.11.2014 22:46 | odpovědět
  11. [11] fruti

    Mstitel s píšťalou je na youtube ;-)

    Středa, 12.11.2014 22:47 | odpovědět
  12. [12] sad

    asdas

    Úterý, 23.08.2016 13:27 | odpovědět
  13. [13] moncherry

    Dobrý den, obracím se tímto na pana Boušku s prosbou. Na vaši radu jsem coby starší senior zakoupil Beurer BF 700. Prosím o podrobný návod, jak zadat víc členů rodiny do váhy ( neb mobilu Samsung GS4),

    jak odstranit zadaná data více členů pod jedním jménem. A taky zda je nutné instalovat aplikaci do notebooku.

    Mnohokrát děkuji

    Neděle, 18.09.2016 10:14 | odpovědět
Přidat komentář

Vložit tag: strong em link

Vložit smajlík: :-) ;-) :-( :-O

Nápověda:
  • maximální délka komentáře je 2000 znaků
  • HTML tagy nejsou povoleny (budou odstraněny), použít se mohou pouze speciální tagy (jsou uvedeny nad vstupním polem)
  • nový řádek (ENTER) ukončí odstavec a začne nový
  • pokud odpovídáte na jiný komentář, vložte na začátek odstavce (řádku) číslo komentáře v hranatých závorkách