www.SAMURAJ-cz.com 

25.04.2024 Marek Translate to English by Google     VÍTEJTE V MÉM SVĚTĚ

Články

Sport Trackers 2. díl - běh

Upraveno 30.07.2013 23:50 | vytvořeno 24.07.2013 15:24 | Samuraj - Petr Bouška |
V druhém díle seriálu o měření sportu a zaznamenávání tréninků se podíváme na speciální aplikace pro měření běhu. Myslím, že běh, spolu s jízdou na kole, jsou dnes nejmasovější a nejpopulárnější sporty. Logicky se řada výrobců sportovního vybavení na tyto sporty zaměřuje. Stejně tak tvůrci aplikací. Seženeme i množství specializovaných zařízení, které měří tyto aktivity. Řekl bych, že k běhu můžeme počítat i chůzi, ale pokud máme v aplikaci různé statistiky, tak se nám sníží průměrné časy.

Pozn.: Pokud jste nečetli první díl série, Sport Trackers 1. díl - sport a jeho měření, tak doporučuji začít jím, protože zde navazuji na názory, které jsem v něm popsal.

Již minule jsem zmiňoval firmu Nike, která se na běh specializuje, a její síť Nike+. Popíšu zde své zkušenosti s Android aplikací Nike+ Running App a specializovaným zařízením Nike+ Sportband (sensor krokoměru a přijímač). Jenom zmíním další dvě specializovaná zařízení, která jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet, Nike+ Sportwatch GPS a Garmin Forerunner 110. Na poslední chvíli (při hledání určitých informací) jsem narazil na další specializovanou aplikaci pro běh. Jmenuje se Strava Run GPS Running Tracker a zdá se, že v Americe je dost populární. I když počet jejího stažení z Google Play je výrazně menší než Nike+ Running a nedá se srovnávat s univerzálními aplikacemi, na které se podíváme příště.

Nike+ Running App

Začneme aplikací, kterou mám oblíbenou a pro běhání ji používám již nějakou dobu. Je to jedna z možností jak dostat data do našeho Nike+ účtu. Účet u Nike mít musíme a jednotlivé aktivity se nám automaticky obousměrně synchronizují. Využívat webové rozhraní ale není povinné. Aplikace nám poskytuje téměř stejné informace jako na webu, i když na monitoru je přehlednější třeba pohled na trasu a nějaké věci (částečně designového) rázu zde navíc jsou.

Na začátku bych také zmínil jednu věc, kde je Nike+ Running docela výjimečná. Tato aplikace je naprosto zdarma, všechny funkce, kterými disponuje, jsou k dispozici. Nemá žádnou placenou verzi a nezobrazuje reklamu (i když můžeme říci, že jde o reklamu na Nike). Všechny další aplikace, kterým se budeme dále v seriálu věnovat, mají verzi zdarma a rozšířenou verzi za peníze, případně platbu za roční členství. Na zváženou pro mé další popisy je, jestli zmiňovat pouze funkce zdarma nebo i ty placené, protože částka okolo 120 korun asi není příliš vysoká.

Aplikace Nike+ Running je dostupná pro Android (minimální požadovaná verze OS je 2.3.3) a iPhone (požaduje iOS od verze 5.0 a zařízení minimálně iPhone 3GS, iPod touch 3rd generation, iPad). Varianty se lehce liší a moje zkušenosti jsou s Android verzí. Oficiální web aplikace Nike+ Running App a nějaký další popis nalezneme v Nike+ Running App Support. Jde o jednoduchou a pěknou aplikaci (hezká je i část webového rozhraní, což jsem zmiňoval minule), která se dobře ovládá. Docela často se objevují nové verze, které přináší různé změny (i když ne příliš z funkčního hlediska).

Nike+ Running úvodní obrazovka

Určitě by se dalo nalézt několik možných vylepšení. Nejvíce mne mrzí, že nejsou podporovány další sporty. Podle mne by doplnění jízdy na kole a bruslích nebyl žádný problém. Ale Nike+ Running chce vystupovat jako čistě běžecká aplikace. Také mi chybí automatická pauza. Není žádná možnost ručního zadání (v aplikaci nebo webovém rozhraní), což v tomto případě nevidím jako nedostatek (stejně sporty, které chci zadávat ručně, nejsou podporovány). Záznamy nemůže editovat ani mazat (to pouze na webu). Líbilo by se mi, kdyby aplikace zobrazovala více údajů, ale ty hlavní zde jsou.

Pokud spustíme aplikaci a nemáme k dispozici připojení na internet, tak během chvilky nastartuje. Pokud máme kvalitní připojení, tak se na začátku provede synchronizace, kterou ani nepostřehneme. Problém je, pokud jsme na nekvalitním připojení, tak se nám start aplikace dost protáhne.

Aplikace podporuje využití GPS (a samozřejmě pracuje s mapou). Při běhu se zobrazuje pouze vzdálenost, čas a aktuální pace (Nike nepracuje s rychlostí v km/h). Tyto údaje se zaznamenávají a k nim se přidává několik dalších. Jde o vypočítané spálené kalorie, průměrný pace, rozpad (splits) hodnot po kilometru a nadmořskou výšku. Údaje o nadmořské výšce můžeme zobrazit pouze v grafu spolu s hodnotami pace.

Nike+ Running obrazovka běhu a ukončeného běhu

K dispozici je také, pro mne velmi důležitá funkce, hlasové odezvy (Audio Feedback) informací k běhu a integrovaný hudební přehrávač. V přehrávači můžeme nastavit Powersong, jednu píseň, kterou si můžeme kdykoliv přehrát pro povzbuzení. Můžeme svázat hudbu s ovládáním běhu, takže při pauze se přeruší i hudba. Přehrávač umí pracovat s playlisty nebo s celou hudební knihovnou (to znamená, že si nemůžeme vybrat složku, která obsahuje určité písničky). Do sluchátek se můžeme dozvídat průměrný pace, čas a vzdálenost pravidelně po určité době. Nebo pokud kdykoliv dvoj-klikneme na obrazovku běhu, tak se dozvíme aktuální údaje (s aktuálním pace).

Program umí pracovat ve dvou módech. Při Indoor (uvnitř) běhu využívá data z akcelerometru telefonu, znamená to ovšem, že bychom při běhu měli držet telefon v ruce, což není moc pohodlné. Je to však možnost, jak měřit i běh na pásu bez speciálního vybavení. Při Outdoor (venku) běhu se klasicky využívá GPS (Nike uvádí, že používá i údaje z akcelerometru a kombinuje je dohromady).

nastavení aplikace volíme pouze pár parametrů. Zda se mají používat jednotky metrické nebo anglické. Můžeme nastavit hlavní vlastnosti profilu, což je výška, podle které se nastavuje přesnost akcelerometru, a váha a pohlaví, které se používají při výpočtu kalorií. Máme možnost konfigurovat parametry pro sdílení na Facebook a Twitter a nastavit soukromí (jestli jsou naše výsledky veřejné). Více můžeme nastavovat podrobnosti k hlasovým informacím v průběhu běhu (Audio Feedback). Volíme, jak často je chceme slyšet (každých 250m, 500m, 1km, 2km či každou minutu, 2 min, 5min, 10min, 15min) a co mají obsahovat (k dispozici je čas, vzdálenost, pace). Můžeme také zvolit mužský nebo ženský hlas. Ještě si v nastavení můžeme konfigurovat plánovač (Run Reminder), který nás upozorní, že dnes máme běžet. Aplikace si stahuje předpověď počasí a tyto informace zobrazuje u plánovače a doplňuje je k absolovaným běhům.

Nike+ Running plánovač, seznam aktivit, kalibrace

Pro vlastní měření běhu si můžeme zvolit normální běh, dosažení určité vzdálenosti nebo času nebo překonaní našeho staršího rychlostního rekordu. K běhu si můžeme nastavit hudbu, volíme mód uvnitř nebo venku. Můžeme také zapnout Facebook Cheers (povzbuzování, funkce Cheers Me On). Pak se nám začátek běhu vloží na Facebook a my uslyšíme jásot davu, pokud někdo vloží komentář nebo like. Při běhu můžeme sledovat mapu nebo údaje (vzdálenost, čas, aktuální pace), ale pro mne je pohodlnější tyto údaje poslouchat.

Nike+ Running spouštění běhu

Líbí se mi, že po doběhnutí se zobrazí sympaticky graficky znázorněné různé odměny a informace o překonání vlastních rekordů. Třeba, že jsme překonali svůj nejlepší čas na 1 km. Po ukončení běhu můžeme údaje spolu s mapou publikovat na Facebook. Stejně tak můžeme vypublikovat informace o všech našich dosažených odměnách a úspěších. Facebook aplikace Nike se nám vloží i do našeho profilu jako Fitness a vidíme graf běhů. V aplikaci se můžeme podívat na profil svůj nebo svých přátel a přehledně vidíme rekordní časy (na webu se nachází pod Activity) a trofeje. Velice motivačně na mne působí různé přehledné tabulky, kde se porovnávají moje výsledky (naběhané kilometry, počty běhů, za týden a měsíc) s mými přáteli. Škoda, že zde není také srovnání průměrného pace a třeba rekordních časů. Na webu je také uvedeno obecné srovnání mých hodnot s uživateli Nike+.

Aplikace nabízí možná zajímavou možnost (já ji nikdy nevyužil) provést kalibraci měření. Pokud jsme zaběhli nějakou plochou trať, u které známe přesnou délku (minimálně 1 km), tak můžeme tuto hodnotu zadat po dokončení běhu do kalibrace (tlačítko Calibrate v detailu běhu). Pro další běhy by se mělo upravit měření.

Nike+ Running profil s rekordy, odměny a trofeje

Před závěrem zmíním ještě jednu vlastnost, která se více týká webového rozhraní. Na webu máme záložku Nike+ Places, kde můžeme prohlížet běžecké trasy v okolí, vytvářet vlastní a běhat na nich. Také se můžeme podívat na místa, kde nejvíce lidí běhá (Heat Map). Určitě jde o zajímavou funkci, ale v Čechách se patrně moc nepoužívá a nepochopil jsem, jak si vyrobenou trať (což jde pohodlně a jednoduše) zaběhnu.

Nike+ web dashboard

Export a import dat

Nike sám o sobě neposkytuje žádnou možnost importů nebo exportů našich aktivit. Nabízí ale veřejné NIKE+ API, které je možno využít k přístupu k datům z aktivit. Toto API využívá například Endomondo, které tak nabízí možnost automaticky importovat data z Nike+. Dále existuje řada vývojářů, kteří napsali aplikaci (často webovou), která pomocí tohoto API provede export dat z Nike+ do (většinou) GPX formátu, případně i zadání dat. Nyní je to asi půl roku, kdy svoje API nabídl Nike veřejně. Někteří lidé psali aplikace i dříve a ty nemusí být dnes funkční. Je třeba si také uvědomit, že když zadáme své přihlašovací údaje pro Nike+ na nějaký jiný web, tak může dojít k jejich zneužití.

Pro přehled uvádím odkazy na aplikace, které jsem nalezl. Osobně jsem vyzkoušel pouze první dvě webové aplikace, které jsou funkční (druhá je lepší) a snad moje data nezneužili.

  • Exporting your runs data from Nike+ - webová aplikace, která stáhne aktivity (každou v GPX formátu) do zip souboru, tato aplikace je nejvíce zmiňována po internetu, má omezení na 400 běhů v jednom exportu a stahuje pouze běhy, které obsahují GPS data, ručně volíme, které běhy chceme stáhnout
  • Nike+ Data Exporter - obdoba předchozího (patrně lepší) od jiného autora, nemá omezení na 400 běhů, nabízí stažení do GPX (pouze běhy s GPS), TCX (všechny) či JSON (takto data poskytuje Nike+)
  • Nike+ Exporter Chrome plugin - rozšíření pro Google Chrome, které umožňuje export vybraných aktivit do GPX nebo TCX formátu. DOPLNĚNO: v současnosti asi jediné funkční
  • Garmin Forerunner tcx to Nike+ Converter & Uploader - další webová aplikace, která tentokráte umožňuje nahrát data do Nike+
  • Nike2GPX - Python skript pro export dat z Nike+ JSON do GPX
  • FUN+: manually add runs to Nike+ - ruční zadání dat do Nike+
  • Nike+ API - webové služby pro programátory, umožňuje získat data, včetně testovací konzole, kde můžeme použít

Vlastnosti bodově

Na závěr ještě uvedu bodový popis vlastností, ve formátu, který budu používat jednotně v dalším díle.

Podporované sporty: běh

Aplikace pro: Google Android, Apple iOS

Android aplikace: vzhled i používání je pro mne příjemné, využívá GPS nebo sensory telefonu jako krokoměr, při aktivitě zobrazuje mapu spolu s údaji, hlasové informace o průběhu, integrovaný hudební přehrávač, zdařilé sdílení na sociální sítě, plánování tréninků, motivace a odměny, porovnávání výsledků s přáteli

Typ tréninku: běžný trénink (Basic Run), zadaný cíl vzdálenost (Distance Run) nebo čas (Time Run), překonání osobního rekordu (Speed record to take on)

Zobrazované údaje při aktivitě: vzdálenost, čas, aktuální rychlost (pace), mapa

Zobrazované údaje v historii: celková vzdálenost, celkový čas, průměrná rychlost (pace), kalorie, NikeFuel, mapa, splits po kilometru, minimální a maximální rychlost (pace), občas počasí a teplota, na webu graf rychlosti (pace) a nadmořské výšky (elevation)

Webové rozhraní: graficky zdařilé s různými animacemi, přehledné, vytváření a prohlížení tratí na běhání (Places), přehledný Dashboard, osobní navrhované cíle (Goal), prohlížení aktivit za různé období, porovnání výsledků s přáteli (Leaderboard) a obecně se stejnou kategorií a uživateli Nike+

Publikace/sdílení: možnost publikace na Facebook (včetně různých rozšířených vlastností) a Twitter

Import: žádný (možno přes Nike+ API)

Export: žádný (možno přes Nike+ API)

Plusy: pěkná jednoduchá aplikace, přehledné zobrazení historie i jednotlivých aktivit, osobní rekordy, porovnání s přáteli, motivační odměny (awards), trofeje (trophies) a cíle (goals), hlasový výstup, publikace na Facebook

Minusy: pouze běh, nemá automatickou pauzu, málo údajů o běhu (a nemožnost upravit, co se zobrazuje), žádný nativní export/import

Popisovaná verze: 1.2.1

Nike+ Sportband

V roce 2006 se Nike spojil Applem a začal vyrábět Nike+ Sensor, jednoduše řečeno jde o krokoměr. V některých speciálních běžeckých botách Nike je v podrážce prostor, kam se sensor umisťuje. Neoficiálně jej můžeme připevnit na libovolnou botu třeba pomocí kapsičky na tkaničku. Sensor umí komunikovat s iPod Nano pomocí speciálního připojitelného přijímače, u novějších iPod Touch a iPhone 3GS již může komunikovat napřímo. Další přijímač je Nike+ Sportwatch. Pro ty, kdo nechtějí používat Apple zařízení, začal Nike vyrábět Nike+ Sportband.

Nike+ Sportband

Nike+ Sportband je náramek v podobě hodinek (standardně ukazuje čas), běžně se prodává jako kit, který obsahuje i sensor. Přijímač můžeme odpojit z náramku a pomocí běžného USB konektoru jej připojíme k počítači, kde se dobíjí, aktualizuje SW a stahují data do účtu na Nike+. Do počítače musíme nainstalovat aplikaci Nike+ Connect, která toho přiliš neumí. Jde provést základní nastavení profilu, synchronizace času, můžeme provést kalibraci podle některého z posledních běhů a můžeme nastavit mezi jakými údaji se přepínáme při stisknutí bočního ovládacího tlačítka Sportbandu. U předního tlačítka se využívá dlouhé stisknutí pro začátek a konec běhu.

Nike+ Connect aplikace

Sportband nám ukazuje aktuální čas, uběhnutou vzdálenost, dobu běhu, spálené kalorie a pace. Buď zobrazuje informace o aktuálním běhu, nebo se můžeme podívat na poslední běh, poslední týden nebo celková data. To že na Sportbandu nebo v aplikaci Connect nemůžeme skoro nic nastavovat či prohlížet tolik nevadí, veškerá data se nahrávají do našeho účtu NikePlus a přes webové rozhraní můžeme vše spravovat.

Sensor, potažmo Sportband, sice přímo nekomunikuje s Android zařízeními, ale když data nahrajeme do svého účtu, tak s nimi můžeme pracovat v aplikaci Nike+ Running, kde se zobrazují stejně jako běhy přímo zaznamenané touto aplikací. Samozřejmě Sportband nepoužívá GPS, takže nám chybí mapa a další informace, které získáme touto technologií.

Důležitá otázka určitě je, jak přesné je měření pomocí Sportbandu. Podle recenzí nejde o spolehlivou metodu pro vážné měření, projeví se chyba, pokud měníme délku kroku nebo prudce zatáčíme, ale pro amatéry (jako jsem já) je dostatečné. Osobně mohu srovnávat pouze s údaji, které ukazuje kvalitní běžecký pás, zde mi nastává odchylka cca 200 m na 10 km což jsou 2%. Jednou začas se mi objeví větší chyba, ale viděl bych problém ve špatném upevnění senzoru.

Ke sportbandu můžeme připojit i Polar Wearlink+, který měří tepovou frekvenci, a dostaneme komplexní informace o běhu.

Sportband by měl na jedno nabití vydržet 21 hodin aktivního měření a paměť má zaznamenat až 30 hodin dat, takže ho můžeme bez problémů použít i na měření dlouhých výletů. Já jsem na displeji ještě neviděl jiný symbol baterie než téměř plný. Čidlo má baterii zabudovanou a nedá se dobíjet (má vydržet 1000 hodin měření), na internetu jsou návody jak čidlo rozebrat a baterii vyměnit.

Nike+ Sportwatch GPS

Hodinky s GPS pro měření běhu (obecně sportu) vyrábí velké množství firem, například Garmin, Casio, New Balance, Polar, Timex a další. S žádnými nemám praktickou zkušenost. Takže pouze pár obecných informací. Nike+ Sportwatch GPS vznikly ve spolupráci s firmou Tom Tom. Mají zabudovaný GPS přijímač, zaznamenávají tedy lokalitu, čas, vzdálenost, pace, kalorie. Můžeme k nim připojit Polar Wearlink+. Pomocí Nike+ Connect se nahrávají data do sítě NikePlus. Mimo GPS obsajují také akcelerometr, takže mohou měřit i uvnitř místnosti. Na hodinkách se zobrazují základní údaje, ale když nahrajeme data do svého Nike+ účtu, tak máme k dispozici vše, co bylo popsáno pro aplikaci Running.

Nike+ Sportwatch GPS

Garmin Forerunner 110

Známý výrobce navigací Garmin má v nabídce velké množství specializovaných měřících přístrojů pro různé sporty a přímo pro běh jich je celá řada. Model Forerunner 110 patří mezi levnější, ale velmi dobře hodnocené. V ceně zařízení je rovnou bezdrátový snímač tepové frekvence. Podrobný anglický popis naleznete v recenzi Garmin Forerunner 110 In Depth Product Review.

Garmin Forerunner 110

Strava Run GPS Running Tracker

Teprve při dokončování tohoto článku jsem narazil na zmínky o aplikaci Strava Run. Řada lidí ji kladně hodnotí a je používána i v Čechách. Vyzkoušel jsem ji pouze krátce, nevypadá špatně, ale ani mne úplně nenadchla. Firma vyrábí dvě specializované aplikace, jednu pro běh Strava Run GPS Running Tracker a druhou pro jízdu na kole Strava Cycling - GPS Riding. Při testování běžecké aplikace jsem zjistil, že ač se tváří, a všude to tak uvádí, jako čistě běžecká aplikace, tak po ukončení aktivity máme možnost zvolit, jestli šlo o běh, jízdu, lyžování či několik dalších sportů. Takže bych měl tuto aplikaci zařadit spíše do příštího dílu univerzálních aplikací, ale nechám ji zde.

Strava Run obrazovky při běhu

Aplikace je k dispozici pro Android či iPhone, ale zdůrazňuje se, že pro získání GPS dat můžeme použít i řadu Garmin zařízení (řady Forerunner a Edge). Pro ty existuje plugin ve webovém rozhraní, který provádí upload přímo ze zařízení. Aplikace je nabízena zdarma (bez reklam), ale můžeme povýšit náš účet na Strava Premium (platí se měsíční nebo roční poplatek, který mi přijde nemalý) a získáme funkce navíc. Jde o stanovování cílů (vzdálenost a čas nebo výkonost), detailní analýzy srdečního tepu a pace, export do GPX (nevím, co to přesně znamená, protože export je možný i bez Premium účtu), filtrování žebříčků pro porovnání výkonosti, v reálném čase informace o úsecích trati (Segments) a porovnání výkonu.

Strava Run detaily o ukončeném běhu

Rozhraní aplikace na mne na první dojem zapůsobilo podobně jako Nike+ Running, ale rozdílů je tam celá řada (a osobně se mi vzhled Niku zdá lepší). Celá Strava je hodně zaměřena na soutěžení s přáteli (a vůbec na sociální aspekty) a různou motivaci ke cvičení. Můžeme vytvářet vlastní, nebo se připojovat k veřejným, úseky (Segments), na kterých soutěžíme a porovnáváme se s přáteli i profesionály. Úseky můžeme jednoduše vyhledávat v seznamu nebo na mapě. Pokud běžíme trať, na které existuje úsek, tak se automaticky spojí. Můžeme se účastnit výzev (Challenges) a porovnávat se v žebříčku, sledovat přátele a komentovat. Vidíme statistiku běhů, osobní rekordy (pouze na webu v profilu) a úspěchy (achievements). K záznamům můžeme přidávat název, popis a tagy. U jednotlivých aktivit vidíme nejlepší čas na určité vzdálenosti.

Strava Run aktivity, profil a menu, Segment Explorer

Vlastnosti bodově

Podporované sporty: hlavně běh + 15 dalších (chůze, jízda, lyžování, bruslení, cvičení - Workout, apod.), nevím, co přesně představuje Workout, ale patrně zde nejsou žádné sporty bez GPS

Aplikace pro: Google Android, Apple iOS

Android aplikace: vzhledově příjemná, ale užívání není pro mne ideální, využívá GPS, při běhu zobrazuje pouze vzdálenost, čas a pace, ale ukládá se i převýšení (elevation gained) a vypočtené spálené kalorie (calories burned), nebo se můžeme přepnout na mapu či rozpad hodnot (splits), hlasové informace o běhu (audio updates), plánování běhů, tréninky můžeme zadávat i manuálně (je to trochu schováno pod Record a Run a pak ikona +) a editovat, podpora měření tepové frekvence pomocí blutetooth sensoru Zephyr HxM, v nastavení skoro nic nenastavíme, pouze jednotky, notifikace a hlasovou odezvu (každý 0,5 km nebo 1 km), můžeme se podívat na svůj profil, kde vidíme hlavní statistiky výsledků a můžeme se přepínat mezi hodnotami za běh a jízdu na kole

Typ tréninku: běžný trénink, Premium účet také stanovování cílů (vzdálenost, čas, výkonost)

Zobrazované údaje při aktivitě: vzdálenost (distance), čas (elapsed time), rychlost (split pace), splits po kilometru, mapa

Zobrazované údaje v historii: celková vzdálenost (distance), celkový čas (moving time), průměrná rychlost (avg pace), kalorie (calories), převýšení (elevation gained), graf nadmořské výšky (elevation), rychlosti (speed) a tepové frekvence (heart rate), mapa, splits po kilometru, nejlepší časy (results)

Webové rozhraní: graficky příjemné s řadou funkcí, ale nepřijde mi moc ergonomické, můžeme sledovat používané boty, všechny aktivity, graf pace a převýšení, vytvářet segmenty, na kterých můžeme závodit s ostatními, v komunitě používat něco jako like (kudos) a komentáře, jsou zde kluby, do kterých se můžeme zapojovat, u svého profilu vidíme různé souhrnné statistiky, matoucí mi připadá, že detail běhu a jízdy na kole se zobrazuje každý úplně jinak

Publikace/sdílení: možnost publikace na Facebook a Twitter (a poslání emailem nebo vložení na stránku - blog)

Import: GPX, TCX, FIT, přímo z Garmin zařízení

Export: GPX (pouze jednotlivé záznamy)

Plusy: osobní rekordy, soutěžení/porovnávání s přáteli i ostatními, veřejné úseky (segments), import

Minusy: nemá automatickou pauzu ani integrovaný hudební přehrávač, málo údajů o běhu (a nemožnost upravit, co se zobrazuje), ovládání mi občas připadá komplikované

Popisovaná verze: 3.5.1

zobrazeno: 47993krát | Komentáře [7]

Autor:

Související články:

Sports Trackers

Série článků, která se věnuje všemožným aplikacím i HW zařízením pro měření sportovních výsledků a zaznamenávání tréninků.

Pokud se chcete vyjádřit k tomuto článku, využijte komentáře níže.

Komentáře

  1. [1] Bára

    Dobrý den,

    mám problém s aplikací Nike+ Running. Když uběhnu vzdálenost, kterou si nastavím např. na 5mil, tak se mi pak neuloží a mám stále 0 stav uběhnutých mil. Když doběhnu 5mil přejedu na displeji finsh run a zeptá se mě to jestli jsem si jistá, že chci zrušit běh. Nevím, jak to mám uložit..

    Nemohl byste mi poradit?

    Děkuji.

    Úterý, 08.07.2014 11:06 | odpovědět
  2. [2] Samuraj

    odpověď na [1]Bára: Já nepoužívám běhání se zadanou vzdáleností, ale teď jsem to otestoval a funguje to dobře.

    Když dám Finish Run, tak se mi dotaz, jestli chci zrušit běh, zobrazil pouze tehdy, když mi nefungovala GPS a nenaměřila se žádná vzdálenost.

    Úterý, 08.07.2014 14:47 | odpovědět
  3. [3] Denisa

    Dobrý den,

    dotaz, existuje aplikace na měření běhu na páse?Krome nike Running?Ten mi totiž nefunguje:-(

    Děkuji.

    Čtvrtek, 13.11.2014 11:39 | odpovědět
  4. [4] Samuraj

    odpověď na [3]Denisa: Z aplikací, které znám, umí ještě Noom CardioTrainer využít senzory telefonu jako krokoměr.

    Čtvrtek, 13.11.2014 11:50 | odpovědět
  5. [5] Katka

    Dobrý den,

    bude aplikace měřit uběhnutou vzdálenost a zaznamenávat i bez připojení k internetu?

    Čtvrtek, 22.01.2015 17:08 | odpovědět
  6. [6] Samuraj

    odpověď na [5]Katka: Nezkoušel jsem. Obecně myslím, že by fungovat měla. Ale aby se aplikace spustila, tak je třeba mít vytvořený účet a přihlásit se. Myslím, že to přihlášení se kontroluje na internetu.

    Pátek, 23.01.2015 09:20 | odpovědět
  7. [7] Jirka

    Dobrý den

    Jak vymazat přátelé. nemůžu na to přijít:-(:-(:-(

    Sobota, 30.05.2015 20:09 | odpovědět
Přidat komentář

Vložit tag: strong em link

Vložit smajlík: :-) ;-) :-( :-O

Nápověda:
  • maximální délka komentáře je 2000 znaků
  • HTML tagy nejsou povoleny (budou odstraněny), použít se mohou pouze speciální tagy (jsou uvedeny nad vstupním polem)
  • nový řádek (ENTER) ukončí odstavec a začne nový
  • pokud odpovídáte na jiný komentář, vložte na začátek odstavce (řádku) číslo komentáře v hranatých závorkách