www.SAMURAJ-cz.com 

24.04.2024 Jiří Translate to English by Google     VÍTEJTE V MÉM SVĚTĚ

Články

iPaq 2200 - hard reset a bootloader

Čtvrtek, 09.02.2006 17:37 | Samuraj - Petr Bouška |
Pár rad, jak provést na PDA HP iPaq řady h2200 soft reset, hard reset nebo přepnutí do módu bootloader, který můžete použít pro nahrání nové ROM.

Soft reset

Tlačítko pro měkký reset PDAčka se ukrývá v levém dolním rohu na zadní straně. Pro jeho stisknutí můžete nejlépe použít stylus. Tento reset vymaže paměť programů (tedy běžící programy v RAM), ale paměť dat zůstane zachována.

Hard reset

HP iPaq h2200Stiskněte současně tlačítko 1 (kalendář) + tlačítko 4 (iTask) + vypínací tlačítko (power) a k tomu ještě zmáčkněte reset (dobrá akrobacie) a držte asi 5 sekund. Pokud jste to provedli správně, tak iPaq nejde zapnout (pomocí tlačítka power), ale musíte stisknout reset (nebo připojit zařízení k PC). Tento reset vymaže kompletně paměť RAM, mimo paměťové karty a IPAQ File Store (což je speciální místo v paměti RAM), takže přijdete o všechna nastavení a instalované programy! Před hard resetem se doporučuje provést zálohu dat!

Přepnutí do módu bootloader

Při použití bootloader módu dojde k Hard resetu zařízení!

Stiskněte současně tlačítko 2 (kontakty) + vypínací tlačítko (power) a k tomu ještě zmáčkněte reset. Na displeji zařízení se objeví nápis Serial, po připojení k PC přes USB se nápis změní na USB. Ukončení bootloader módu provedete stisknutím resetu.

V tomto módu můžete využít programy jako ROMupdate nebo MultiTTY a přehrát nebo zálohovat ROM paměť zařízení. Při spuštění těchto programů nesmí běžet MS ActiveSync, jinak byste neviděli port pro připojení. Vypnutí procesu ActiveSync: stiskněte Ctrl+Shift+ESC, zvolte záložku Processes, najděte proces wcescomm.exe a ukončete jej. Po spuštění programu se připojte na port \\\\.\\WCEUSBH001. Stiskněte ENTER dokud se nedostanete prompt USB>. A nyní můžete zadávat příkazy pro PDAčko. Seznam těchto příkazů dostanete pomocí příkazu h. Mnoho příkazů je chráněno heslem. Vaše heslo zjistíte po zadání mb 7500 11, ale většinou to je CPQHAMMER. Heslo zadáte příkazem password CPQHAMMER (musíte jej vložit ne kopírovat) a pokud se objeví odpověď Pass, tak je to OK.

zobrazeno: 10939krát | Komentáře [0]

Autor:

Související články:

iPaq h2210

Vlastním krásné PDA od HP, které používám denně. Články, které souvisí s iPaq h2210.

Pokud se chcete vyjádřit k tomuto článku, využijte komentáře níže.

Komentáře

Zatím tento záznam nikdo nekomentoval.

Přidat komentář

Vložit tag: strong em link

Vložit smajlík: :-) ;-) :-( :-O

Nápověda:
  • maximální délka komentáře je 2000 znaků
  • HTML tagy nejsou povoleny (budou odstraněny), použít se mohou pouze speciální tagy (jsou uvedeny nad vstupním polem)
  • nový řádek (ENTER) ukončí odstavec a začne nový
  • pokud odpovídáte na jiný komentář, vložte na začátek odstavce (řádku) číslo komentáře v hranatých závorkách